Faceți-vă piscina sigură

Faceți-vă piscina sigură

Cum pot să-mi fac piscina sigură? Aflați care sunt sfaturile noastre de prevenție. 
Piscina dumneavoastră este un loc pentru relaxare, distracție și jocuri, dar aceasta deasemnea înseamnă că trebuie să protejați copii. Care este cel mai potrivit sistem de siguranță pentru piscina ta?

Iată ce spune legislația

Toate piscinele construite sau instalate începând cu ianuarie 2004, trebuie să fie echipate cu un sistem de siguranță: bariere, alarme, acoperișuri sau adăposturi. În funcție de bugetul dvs. și preferințele estetice, veți fi răsfățați pentru alegerea dumneavoastră!

 
 

Piscina dumneavoastră este un loc pentru relaxare, distracție și jocuri, dar aceasta deasemnea înseamnă că trebuie să protejați copii.

 

Patru sisteme de siguranță

Bariere, instalate în jurul piscinei, la o înălțime de 1,10 m ce preîntîmpină pe copii sub 5 ani să aibă acces la piscină. Acestea sunt soluții fixe, detașabile și mobile.  

Un adăpost vă permite să extindeți sezonul de înot, și vă protejează piscina de poluarea din exterior. Adăposturile Desjoyaux sunt concepute pentru a rezista intemperiilor. 

Pentru bugetele mici, cea mai bună soluție este o alarmă care detectează, fie scufundarea în piscină, sau detectează dacă cineva se apropie de piscină. 

Acoperișurile protejează piscina împotriva poluării din exterior și pentru a păstra temperatura apei. Impactul lor vizual este practic nul, deoarece acestea se integrează perfect în piscină. Dar, fii atent, pentru scopuri juridice anumite tipuri de acoperire nu constituie un sistem de siguranță.

 

Ghidînd principiul de vigilență

Deși legea le cere proprietarilor de piscină să instaleze un sistem de siguranță aprobat, nimic nu poate înlocui vigilența părinților. Fiecare sistem trebuie utilizat în conformitate cu sfatul oferit de către un specialist.  Nu uitați ca baza pentru o protecție eficientă este de a oferi tinerilor și bătrînilor  informația potrivită!